top of page

Een noveen bidden met kleine kindjes


Ik heb het aanvoelen dat het goed zou zijn om een noveen tot de heilige Geest te bidden als gezin in de dagen voor Pinksteren...


Ik heb nog niet vaak een noveen gebeden (al vaker gestart, maar niet vaak helemaal uitgedaan - discipline, niet altijd mijn sterkste kant…) en blijkbaar is de pinksternoveen de eerste noveen die we zelfs in de bijbel terugvinden bij de apostelen die in Handelingen 1 op aanwijzen van Jezus samen in gebed waren om de komst van de Heilige Geest af te wachten…


Dus naar hun voorbeeld gaan we ervoor!


Eerst even kijken hoe het gebed gaat dat we willen bidden:

Maar hoe kan ik de kindjes motiveren om elke dag dit gebed mee te zeggen?



De voorbije dagen heb ik het zo voorbereid:

  • We zijn begin deze week begonnen met het eerste deel van het gebed vanbuiten te leren. Nu ze dit onder de knie hebben (dankzij het gebruik van hun spiekbriefje met prentjes), kunnen ze het gebed echt meebidden met mama en papa.

  • We hebben het liedje van Elly & Rikkert "Vuur uit de Hemel" ook vanbuiten geleerd. Op die manier kunnen we naast het bidden van het gebed ook een leuk liedje zingen telkens we gebeden hebben.


  • Daarnaast hebben we gepraat over wie de Heilige Geest is en over wat Hij doet, over Zijn vruchten en Zijn gaven. Hierdoor hebben de kindjes wat achtergrondinformatie, want hoewel ze nog klein zijn - 3 en 5 jaar - helpt het hen enorm om te weten waarom en waarvoor we iets doen.


  • We hebben ook samen van 2 eierdozen een soort van aftel'kalender' gemaakt waarmee we elke dag kunnen aftellen tot Pinksteren. Elke dag mogen ze de Heilige Geest dus 1 plaats opschuiven wanneer we gebeden hebben.

Tot slot hebben we de voorbije week samen 9 knutselwerkjes gemaakt rond de Heilige Geest. Het plan is dat telkens de kindjes goed mee gebeden hebben ze ook 1 knutselwerk mogen kiezen en het al een plaatsje mogen geven in ons huis. Op die manier bereiden we ons helemaal voor op de nieuwe opflakkering die we van de Heilige Geest verwachten op Pinksteren!


Het was wat voorbereiding de voorbije week - maar hopelijk gaat het ons lukken om nu samen als gezin op deze noveen te bidden. (En indien het ons niet 100% lukt zoals ik het zou willen, dan hebben we de voorbije week toch veel plezier gehad om alles voor te bereiden :-))


Ik vertrouw erop dat deze eerste noveen samen als gezin een aanzet kan zijn tot het vaker bidden van een noveen...

Wens ons geluk!

In het spoor van Ruth groeiend in ons mooie geloof,


1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page