top of page

Vaderdag met een monster en een kei...


We vieren komend weekend weer vaderdag.

Weer, omdat we toch op 19 maart voor de heilige Jozef steeds ook iets speciaals proberen doen voor onze papa hier…


Omdat het mij enkele weken geleden nog niet duidelijk was of de kindjes op school iets zouden kunnen maken voor hun papa en omdat ik hooghoogzwanger (of net bevallen) zou zijn deze week, hebben we goed op voorhand wat geknutseld voor onze lieve papa!

Vorig jaar hebben we het bij een eenvoudige bladwijzer gehouden waarop we hem eerden. Dit jaar hebben we wat meer geknutseld, omdat we er gewoon veel tijd voor hadden.

We begonnen met het maken van een fotohoudertje voor op papa's bureau. Ik had nog een pak fotohoudertjes liggen (die onderaan niet zwaar genoeg waren en dus altijd omvielen, waardoor we ze toch nooit gebruikten). Met zoutdeeg hebben we onderaan de vorm van een steen gemaakt, waardoor het geheel wat steviger werd.

De 'steen' hebben we samen geschilderd en we hebben er de woorden 'Je bent een KEI' opgeschreven. Voor de kleinste heb ik er 'You are my Rock' opgeschreven, kwestie van wat variatie te hebben, aangezien we 3 dezelfde cadeautjes zouden afgeven :-)


Ons resultaat ziet er zo uit:

Indien je geen fotohoudertjes hebt liggen, kan je dit zelf ook maken met ijzerdraad. Je kan ook gewoon een steen gebruiken in plaats van er eentje te maken uit zoutdeeg. Het originele idee waarop ik ons knutselwerk gebaseerd heb, was met ijzerdraad en een steen.

 

Daarna hebben we elk ook een kaartje gemaakt voor erbij, in de vorm van een monster, omdat de kindjes nu eenmaal vaak gewoon kleine monstertjes zijn :-)

Dit idee vond ik hier.

De kindjes vinden het altijd geweldig om zo'n dingen creatief te versieren met alles wat mama uit de knutseldoos haalt…

Omdat we graag veel knutselen hebben we dit alles in tweevoud gemaakt, omdat ze dan hun peters ook een klein cadeautje kunnen geven - we noemen het ons peetvaderdagcadeau :-)



En met dit cadeau gaan we papa dit jaar verrassen! (en de peters ook :-) )


Jullie zus op pad met kleintjes,


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page